dijous, 15 d’abril del 2010

Comunicar la Fe

En la pregària de “La comunitat al cor” demanem al Senyor “que la nostra fe també sigui comunitària...”. Això és el que volem. Tots nosaltres, com a membres d’aquesta comunitat de Sant Ignasi hem de fer possible perquè la fe es comparteixi i es comuniqui, per tal que ens animem els uns als altres a seguir plegats el camí de Jesús. En aquest sentit, la celebració de l’eucaristia, els grups de reflexió, la catequesi, l’acompanyament... són diferents formes de compartir aquesta fe.

Entre tots els membres de la comunitat hi ha molts moments, moltes accions i molta bondat que respon al compromís de seguir Jesús. Però també, dins de la comunitat, aquesta riquesa que hi ha entre nosaltres sovint passa desapercebuda i no es comparteix. Aleshores costa d’aconseguir que “la nostre fe sigui comunitària”.

Des de l’equip de Comunicació hi hem pensat i ens sembla que aquesta “vida” podria circular amb més fluïdesa. Segur que tots nosaltres fem o sabem d’algú que viu la fe de manera que pot ser un valor positiu per als altres, a través dels seus actes, a través de la seva reflexió. Estem segurs que aquest Esperit que es mou en nosaltres pot donar fruit també si el comuniquem. Pensem que les eines que tenim a les mans, la web, el TRUC, les xerrades, els grups, els taulers d’anuncis, les cartes... tot plegat ens permet assolir el repte de fer una comunitat més cohesionada al voltant de Jesús. Des d’aquesta perspectiva, ens importarà tot allò que passa en el si de la nostra comunitat i ens pot projectar cap a noves maneres de viure la fe.

Per això hem d’aconseguir que des dels grups, des de la pròpia experiència sigui fàcil escriure i expressar-se per a tota la comunitat, animant, compartint i celebrant la nostra fe.

Enguany, hem incorporat la contraportada del TRUC on tots el grups i tindran cabuda. Necessitem saber que s’hi cou, què podem aprendre els uns dels altres de cara a millorar entre tots aquesta comunitat perquè sigui viva enmig del món.

Miquel (Equip de Comunicació)