divendres, 7 de novembre del 2008

Programació esplai: directa al GH.

L'últim que quedava per preparar bé l'Esplai d'aquest nou curs ja està fet. Ja ha sortit una nova entrada al Gran Hermano de la parròquia. No, no és el hermano Andrés sinó que és el blog dels joves (algú pensava que la seva intimitat a internet estava assegurada? No! Al blog dels joves de la parròquia de ben segur que surt una fotografia seva... si és que no surt també el seu DNI, la seva adreça i les seves ocupacions parroquials).

El cas és que a l'Esplai ja hem acabat de programar el curs.


Encara que om (que era electricista) podria pensar que programació de l'Esplai és un oxímoron la realitat no és ben bé així. El que passa és que encara que fem una programació inicial (que és el mateix que dir que consensuem els objectius del curs, dissenyem l'estructura de les activitats i pensem quines seran cada dissabte), al final, sempre acabem fent una adaptació temporal de l'activitat perquè un cap de setmana llunyà del principi del curs uns monitors alienats van pensar que el dissabte 9 de maig, com que no és el cap de setmana de la festa major de Lleida, vindrien de l'ordre de 50 nens a l'Esplai i com passa sempre al maig, no plouria en absolut.

Amb tot, crec que és molt important ressaltar que a "el cap de setmana de programació" (que va ser, el 18 i 19 d'octubre) no només es programa, de fet, programar és el que ens va ocupar menys temps. El que ens va ocupar la major part del temps va ser, en realitat, la dura tasca de crear i enfortir els vincles relacionals intergrupals i interpersonals (quan estem amb els nens, per no cansar-los amb tantes paraules, això ho anomenem jugar).

Dit i fet, la Txaro Revuelta (ja veuràs, busca't ara al Google, jejeje!), flamant directora de l'Esplai de la parròquia de Sant Ignasi de Lleida, va preparar una sèrie d'activitats psicodiagnòstiques per avaluar el comportament dels monitors en situacions d'estrès. Tots els monis (la Gemma, la Sandra, el Miquel, el Genís, la Neus, la Roser, el Xavier, el Lluís, l'Oriol i la Blanca en l'esperit) vam ser sotmesos a proves físiques i mentals (aquestes últimes no tots ens les vam poder permetre) en les quals van desvetllar-se importants sorpreses (a l'abast del públic prèvia adquisició de la samarreta promocional de l'Esplai).


Què voleu que us digui? Que després del cap de setmana estem preparats per compartir les tardes dels dissabtes amb tots els nens i nenes que vinguin a l'Esplai? Que estem preparats per fer moltes excursions, activitats i la competència als Escoltes del cantó? Que estem preparats pel proper partit U.E. Esplai - Real Jovenívols C.F.? Que tenim moltes ganes de fer tot això? I tant que sí!

Així que fins dissabte a la tarda.




PS. No s'esmenta, però si tens entre 6 i 14 anys pots venir a l'Esplai els dissabtes a la tarda... i si en tens entre 14 i 16 a Jovenívols! És que preveiem que el 9 de maig sereu de l'ordre de 50 nens.

PS II. Que no saps què és Jovenívols? Ho has d'experimentar tu mateix... si t'hi atreveixes (a la mateixa hora i lloc que l'Esplai).


L'home invisible