dimecres, 15 de febrer del 2012

CONFIRMACIÓ 2012: El manifest

El passat 28 de gener, un grupet de 15 de joves van rebre el sagrament de la Confirmació a la nostra Parròquia.

El Manifest, sempre pot arribar a ser una petita declaració d’emocions, sentiments viscuts com també d’intencions, propòsits i reptes per afrontar al camí de la Fe… Llegim, doncs, el que varen redactar ells. D’alguna manera o altra, en algun punt ens podem sentir reflectits…o si més no, ens ajuda a pregar per ells.

“Ara que hem confirmat la Fe que els nostres pares van iniciar per nosaltres el dia del nostre bateig, volem explicar-vos el què ha estat aquest camí.
Tots proveníem de diferents escoles i, per aque
st motiu, durant les primeres sessions ens costava obrir-nos i compartir els nostres sentiments i pensaments amb els altres. Però, a mesura que anava passant el temps i ens anàvem coneixent una mica més, vam poder superar aquesta barrera.
No ha estat un procés fàcil, però cada un de
nosaltres ha anat seguint el ritme que creia adequat. Això ens va dificultar l’evolució al principi, però vam anar avançant, vam canviar la nostra implicació en el grup i en el nostre camí, i així es va iniciar una etapa de creixement.
Ha estat un procés llarg però caracteritzat per un constant aprenentatge. Hem parlat de Jesús d’una altra manera a com estàvem acostumats a fer: ha passat de ser una figura que vèiem llunyana a ser algú més proper; hem conegut nous aspectes de la seva vida que desconeixíem i hem volgut prendre com a referència totes aquelles facultats que el feien ser un model a seguir per tothom.
Hem descobert
la Fe, que ens acompanyarà anem on anem, que ens ajudarà en els moments mes difícils, hem descobert que sempre serà l’últim que perdrem, perquè Déu ens estima tal com som.

Actualment, la societat es troba immersa en una profunda crisi que va més enllà del pla econòmic. Per aquest motiu, avui en dia, ser jove i cristià no és fàcil. Nosaltres trenquem esquemes, ens reivindiquem. No volem que aquesta fe que hem descobert quedi només en nosaltres,la nostra fe és acció , volem que els més propers a nosaltres també descobreixin aquesta experiència.
Aquests últims dies, amb el recés a l’Acadèmia Mariana, hem aprofundit tot el que havíem après d’una manera que ningú imaginava.
Molts de nosaltres hem trobat moltes respostes en els últims dies, hem après qui caminava amb nosaltres durant tot aquest temps. Parlem en nom de tots quan donem les gràcies als nostres acompanyants Edu i Cris, i als pares per rec
ordar-nos amb les cartes que sempre heu estat darrera, sense veure’us, deixant-nos fer sols el camí, però pendents per si caiem, estar allí per ajudar-nos.
Aquesta celebració és el punt de sortida cap a la realitat de la vida cristiana. Afrontem aquest moment amb força i il·lusió perquè suposa l’inici d’una nova etapa on continuarem el camí de la Fe que vam començar fa molts anys amb el nostre bateig i que avui hem confirmat.”


FELICITATS!!!