diumenge, 12 de maig del 2013

3a edició del Curs de Teologia Elemental


Fa uns dies va finalitzar la 3a edició del Curs de Teologia Elemental. Un any més, Mn. Toni Riera ens ofereix una bona dosi de coneixement i una molt bona oportunitat per revisar alguns pilars de la nostra fe a través d’unes píndoles formatives.

Moltes vegades, com a cristians, tenim dubtes i ens sorgeixen inquietuds, sovint complicades de resoldre. Doncs bé, amb sessions formatives com aquestes es pretén donar resposta a aquestes preguntes i són una eina excel·lent de fer créixer els nostres coneixements teòrics i també la nostra fe.

La primera píndola formativa duia per títol "Creació versus evolució", amb la qual es va fer un recorregut per l’inici de la Bíblia i el Llibre del Gènesi amb els relats de la Creació. Aquests, expliquen que Déu va començar creant la llum, la qual cosa els cristians relacionem amb el Big Bang. Ens adonem també, que els escriptors bíblics tenen molt poc coneixement sobre l’univers.

A la segona i tercera sessió ens vàrem endinsar en els textos històrics i evangèlics de l’època de Jesús per poder demostrar que Jesús va existir realment. Per exemple, a l’any 110, aproximadament, Plini el Jove escriu a Trajà explicant-li un gran problema socioeconòmic que hi ha a causa d'una secta anomenada els “Cristians”. Un cop per setmana es reuneixen per pregar i cantar un himne al seu Déu, Jesús de Natzaret, que fou condemnat a mort en temps de Ponç Pilat i ja no compren animals per sacrificar‐los.

A la quarta i última píndola vàrem tractar de l’origen de l’Església. Segons l’evangeli de Joan, estant Jesús a la creu, va dir: “Tot s’ha complert”. Llavors inclinà el cap i va lliurar l’esperit. Un dels soldats li traspassà el costat amb un cop de llança i a l’instant en va sortir sang i aigua. És en aquest moment quan comença l’Església.

Esperem que l’any vinent es repeteixin aquestes sessions i poder, així, reforçar encara més la nostra fe.


Xavi Garcia