dijous, 16 d’abril del 2009

Excursió en bici de Jovenívols!

Un dissabte, ens aixequem ben d’hora i, en veure el magnífic dia que fa a Lleida, no ens en podem estar… és un dia idoni per a una excursió amb els Jovenívols, i tant!

Agafem la bicicleta i ens reunim a la “Parro” amb la resta del grup i riem força en veure la fila que fem tots plegats amb el casc i l’equipatge oficial d’excursió. Tots junts comencem a enfilar la Rambla d’Aragó (ja ho sabeu, “sempre a contracorrent!”), despertant els engranatges del nostre cos i, a poc a poc, comencem a deixar enrere la ciutat per endinsar-nos en espais que, malauradament, sovint oblidem que són tan a prop de Lleida!


I així, avançant enmig de l’horta i fent una parada a mig camí per recuperar forces, arribem al parc del Graó d’Alpicat… òndia, feia dies que fèiem exercici, però ha valgut molt la pena i l’espai que ens espera resulta ser molt agradable!

Així doncs, un cop ubicats, comencem la jornada d’activitats… Però abans, un ritual molt important! La imposició de “panyoletes” per als jovenívols de primer any!

I ara sí, un cop tots ben empolainats i amb les “panyoletes” imposades, comencem a jugar al Trivial… però, ep! No és un trivial qualsevol, no és el pursuit, ni el de la història del Barça…és encara millor. És el “Trivial de Jovenívols”!


El joc dóna per a molt i, gairebé sense adonar-nos-en, arriba l’hora de dinar: moment en què afloren les capacitats culinàries dels nostres jovenívols (i de les seves famílies…) i dels monitors… tots plegats amb un llistó ben alt!

L’estona posterior al dinar és estona d’activitats variades: hi ha qui fa la “xerradeta”, qui fa una migdiada sota un arbret, qui juga a futbol… i, dit i fet, tornem a ser davant un moment clau de les excursions… l’entrega de les recordances!

Malgrat tots sabem que ens quedaríem força estona més al Parc “fent el jovenívol”, hem de tornar cap a la normalitat abans que es faci fosc i retornem a Lleida, tot gaudint del paisatge i de la conversa (ara hi ha baixades i el camí es fa més amè per poder parlar!).


… Jo, quan arribo a casa, m’adono que ha estat un dia fantàstic, que l’excursió m’ha permès pedalar força per deixar enrere les preocupacions de la setmana anterior i que he pogut agafar força per seguir pedalant en l’últim esprint del segon trimestre. Crec, però, que aquesta sensació no és només meva, sinó que és compartida per tots els Jovenívols que pedalen en el dia a dia, que pugen i baixen grans serralades, que s’enfilen a les comes més altes, però que també necessiten, de tant en tant, aturar-se una mica i poder engreixar els engranatges de la “bici” o omplir de nou la cantimplora.

Ara ja sabeu el nostre petit secret. Tenim un beuratge energètic per pedalar amb força i a contracorrent fet a base d’amics, de somriures, de trivials, de bicicletes, d’imposició de “panyoletes”, de jocs… i es diu excursions de Jovenívols! Si voleu provar-lo ja sabeu on som!


Ares LLop

1 comentari:

Regina ha dit...

VISCA ELS JOVENÍVOLS!