divendres, 18 de maig de 2012

Curs de teologia elemental, una gran oportunitat!

El “Curs de teologia elemental” que acabem de finalitzar ha estat una excel·lent oportunitat per revisar alguns dels pilars sobre els quals se sustenta la nostra fe. El curs ha estat una molt bona manera de fer créixer la nostra fe des d’una aproximació teòrica que, de forma molt planera, ens ha convidat a trobar respostes a preguntes que ens acompanyen en la nostra relació amb l’església.

Al llarg de cinc sessions hem parlat del Sagrament del perdó, dels motius que dugueren a Jesucrist a ser sacrificat (des d’un vessant històricosocial i des del sentit que té per als cristians la seva mort) i, finalment, hem realitzat un viatge transversal per l’Antic Testament.

El curs ens ha convidat a acostar-nos a fragments de les Escriptures amb les quals hem pogut establir-hi un diàleg sempre guiat pel mestratge del Mn. Toni Riera, que ens ha permès també obrir un camí d’intercanvi entre els membres que hem conformat aquest grup tan heterogeni. Els assistents a aquest curs hem gaudit de la possibilitat d’intercanviar opinions i créixer espiritualment de forma conjunta, a la vegada que hem arraconat pors que, de forma inexplicable, ens acompanyen en moltes ocasions en el moment d’aprofundir en la lectura de la Bíblia.

Recomano fervorosament aquest curs i encoratjo als promotors a regalar-nos una altra edició perquè realment ha estat una experiència molt gratificant.


Montserrat Rocaginé