dilluns, 20 d’abril del 2009

Crònica vivencial Pasqua Jove de les Avellanes 2009.


El passat 9 d’abril va començar la Pasqua cristiana, vora 200 joves de tota Catalunya i aquest any també part d’Espanya i de la resta del món ens vam trobar durant 4 dies al Monestir de les Avellanes organitzat pels germans Maristes.

Aquesta pasqua es caracteritza per oferir un ventall de diferents grups amb els quals cadascú pugui gaudir de la pasqua de forma conjunta, grans i petits, des de els grups de iniciació i creixement s’ensenya als més joves el que és la pasqua i sobretot com és a les Avellanes.

Quan es porten més pasqües ens trobem amb diferents grups, depenent de les necessitats de cadascú en el seu moment personal, ens trobem els grups d’aprofundiment, recerca i desert, i paral·lelament tenim el Camí d’Emmaús, on un grup de entre 10 a 20 persones caminen pel Congost de Montrebei durant 3 dies i tornen el dissabte al migdia, fent així una pasqua diferent i reunint-se amb la resta per a la resurrecció del Senyor.



El dia a dia d’aquesta pasqua es composa a través de les activitats dels grups, les pregaries que comencen des de primera hora del matí, unplugged, els quatre menjars que fem tots en comunitats, el moment de silenci, temps lliure, animació després del dinar i celebració de eucaristies.

Durant el dijous es comença amb l’obertura de la Pasqua, primera reunió dels grups i explicació o primera vista del que ens espera aquells quatres dies, a la nit es fa una "performance" a mans de grups que venen a la pasqua i ens introdueixen el missatge de la Bona Nova.

El divendres és un dia trist, tenim l’anunci de l’empresonament de Jesús, el judici i la condemna, començant a l’església i fent el Camí de la Creu amb diferents parades fent-nos reflexionar sobre diferents aspectes de la nostra vida quotidiana.


A la nit tenim la celebració de la Passió del Senyor i durant tota la nit es pot vetllar la imatge de Jesús.

Dissabte, dia en que ressucita el Senyor, primer ens hem de preparar amb un Temps de desert, aprofundint sobre el perquè de la seva mort, era necessari?, no podia haver fet un altre gest?, també és el dia en que es fa el Camí de Maria, es reconeix el paper de la mare de Jesús i amb el seu testimoni el de les dones que formem part de l’església, religioses o no, entrada la tarda comença la litúrgia per a la nit.

Comença la Celebració de la Resurrecció del Senyor, representació de la trobada de les dones a la tomba de Jesús i descobreixen que no hi és el seu cos, ens dirigim tots fora de l’església i encenem una foguera amb la qual s’encendra el ciri pasqual i del qual tots podrem encendre unes espelmes per tal de simbolitzar la llum de Jesús, no em de patir res, el Senyor ja es aquí, el Senyor ha ressuscitat!

Acabant per celebrar el Festival Al·leluia! en el qual actuen diferents persones de la Pasqua i animen la nit, fins a llargues hores de la nit, estem de celebració, Jesús ha ressuscitat!

Diumenge al matí, fi de la festa, esmorzar tard per tal de compensar la falta de son de la nit anterior, es fa l’última celebració i amb ella l’enviament, a que donem al món a conèixer el missatge que durant aquells quatre dies hem compartit tots nosaltres.