dijous, 23 d’abril del 2009

FIRE - Pasqua Jove Claver

Per als que encara no hagueu tingut l’oportunitat de participar-hi, la Pasqua Jove és una experiència per viure la setmana santa d’una manera molt diferent a la que potser la vivim any rere any, anant des dels cants, les manualitats, les caminades, passant pels jocs, el teatre i arribant fins al silenci. Una manera de trobar-te amb més gent com tu, que et permet celebrar i entendre el significat de la Pasqua, sense sentir-te fora de lloc.


Cada any s’elegeix un lema, un himne, un fil conductor que ens ajuda a seguir un camí, que tot i ser individual, ens permet viure’l en comunitat i gaudir-lo juntament amb altres persones, amb altres idees, amb altres vides, amb altres pensaments.

Aquest any el lema era FIRE (foc), que molts cops podem relacionar amb la destrucció, però que per altra banda també significa escalfor, llum. En aquesta pasqua tots hem estat foc, un foc que en ocasions fa mal i arrasa allò que té al voltant, però que de vegades s’il•lumina i encén altres focs gairebé apagats.


Jo, ja fa una pila d’anys que vaig a Raïmat en busca, per una banda, d’introspecció i, per l’altra, viure la pasqua amb la resta de companys passant-nos-ho d’allò més bé.

Però aquest any la Pasqua, que em pensava que ja no em podia sorprendre, ha donat un gir inesperat per mi, i és que aquest any no hi he anat per tal de veure que m’hi oferien, aquest any hi he anat per “oferir”, fent de monitora.

No m’ho havia plantejat mai, la veritat; jo hi anava per veure que hi trobava, que em podien donar, i contradictòriament, aquest ha estat justament l’any en que he pogut rebre més. Ja ho diuen, quant menys s’espera, és quan més es troba i et sorprèn.

La experiència ha estat ben diferent. He estat monitora de la ESO, i he intentat resoldre els seus dubtes (molts dels quals encara comparteixo jo), però m’he adonat del que puc aportar tot i la meva desconeixença, m’he tornat a fixar en els petits gestos i els significats que envolten, en la il•lusió i la motivació per tot el que passa al meu voltant... m’he fixat en tantes coses de les quals ja no em recordava que m’he sorprès a mi mateixa.



La Pasqua Jove ens espera any rere any amb les mans ben obertes, i si encara no hi heu assistit us animo a que ho feu, a que ho proveu com a mínim un cop i no us ho deixeu perdre.

I als que heu vingut, ja ho sabeu:

MY HEART IS… ON FIRE
[TINC EL COR... EN FLAMES]
SPARKLING LIGHT ON ME
[LA LLUM ESCLATA EN MI]
DESITJO… CREMAR-ME
FONDRE LES MEVES PORS

UN VENT FRED… CONGELA
PERÒ NOSALTRES CREMEM
ESPURNES… D’UN SOL FOC
QUE ENCÉN UNS ALTRES FOCS… DE NOU

Roser Palau






1 comentari:

ReGiNa ha dit...

Clar que sí! My heart is on FIRE!
TSKV!