dimarts, 6 de gener del 2009

La tradicional victòria de Jovenívols sobre l'Esplai

El que hauria de ser el tradicional partit de futbol U.E.Esplai - F.C. Jovenívols s'està convertint en una tradicional victòria dels segons sobre els primers (i ja en van 4!!). Tot i això, no recordo un partit tan disputat, tot i el resultat final. A falta de cinc minuts per acabar la primera part, el marcador era encara de 0-0. Una defensa a mort per part dels dos equips va caracteritzar la primera part. Canvis constants en l'equip de l'esplai i no tants en el de Jovenívols (tenen una plantilla més curta) i errors arbitrals van ser presents al llarg del partit.


Com ja avançàvem, la defensa de la porteria va marcar el ritme de la primera part, en la qual innombrables intents frustrats de la davantera jovenívola topaven amb la defensa numantina esplaiera. Als pocs minuts de joc, la polèmica va fer acte de presència per primer cop. Un xut potent d'en Fernando va anar directe a la panxa de la Sandra, doblegant-se aquesta fent que el jugador, amb tot el "Fair Play" possible s'interessés pel seu estat. Els davanters de l'esplai, aliens al gest jovenívol aprofitaren la confusió per marcar a traïció. L'àrbitre, parcial en tot moment, va donar el gol per bo, però les protestes acarnissades de l'equip verdigroc(destenyit) van posar seny i deixaren el marcador verge. La impossibilitat de penetrar la muralla va portar al migcentre Jordi a provar sort des de fora l'àrea en un xut imparable que va obrir el marcador. Pocs instants després, una centrada a provar sort del Joan Martos, va impactar irremeiablement contra el cos de la defensa Núria desviant l'esfèrica al fons de la xarxa. La primera part acabava amb empat a 1 i les forces molt i molt igualades.

Els primers compassos de la segona part van ser molt similars amb polèmica inclosa. Una cavalcada en solitari del Samuel acabava en unes claríssimes mans de l'Aina a la ratlla de gol, amb posterior rebot que també entrà a la porteria però que el guardameta Albert amb picardia tragué de dins. El garbuix acabà amb la defensa i el davanter caient sobre el porter, fet que l'àrbitre considerà com a falta en atac. Finalment, la sinceritat de l'Aina va convertir la jugada en penal. El davanter, però, llença la pena màxima fora per no crear polèmica. Al cap de poc, en dues jugades força seguides, el Pau (oficiant de capità) i el Fer marcaven pels Jovenívols dos gols que posaven el partit costa amunt pels esplaiers. El control a partir de llavors va ser l'ordre de tàctica dels Jovenívols. Tot i això, una badada del porter Víctor la va aprofitar el Miki, tal com gat vell que és, per marcar el gol que donava ànims a l'equip de les samarretes Southparkianes. A partir d'aquí, un atac i gol constant contra la porteria dels destenyits va marcar el ritme del partit. El porter Víctor es va prendre l'errada anterior seriosament i es va acabar convertint amb l'heroi del partit, aturant enèssims xuts i rebots. Ja a les acaballes del partit, un motivadíssim Samuel aprofitava dues jugades per marcar dos gols que sentenciaven el partit i apagaven els ànims dels esplaiers, que comencen a veure la gesta impossible.


L'1x1 dels dos equips
Mercè (Batalladora dins i fora el camp)
Aina (Encertada)
Lluís (Defensiu)
Joan (Creatiu)
Albert (Fitxatge frustrat)
Genís (Muralla impenetrable)
Miquel (Discret)
Oriol (L'enèsima decepció)
Xavi (Debut motivat)
Miki (Gat vell)
Txaro (Defensa cos a cos)
Neus (Més crits que joc)
Sandra (Actriu debutant)
Gemma (Debut discret)
Blanca (Lesionada i enfurismada)
Roser (Somriure permanent)

Marc (Fitxatge estrella)
Samuel (Impotent però amb premi)
Pau (Capità amb classe)
Núria (Penalty-Gol, és gol)
Ares (Defensa despistada)
Marta (Molts minuts sobre el terreny de joc, què està passant?)
Regina (Aparicions, les justes)
Jordi (Corredor)
Víctor (Providencial)
Fer (El carriler de Raïmat)

Marc (àrbitre parcial)
Sara (esplai supporter)
Blanca (esplai supporter descafeïnada)
Bea (jovenívols supporter)



Samuel de la Fuente







6 comentaris:

Marc Vilarassau ha dit...

Estic molt decebut de la crítica a l'àrbitre. No entenc com es pot dir que va ser "parcial"! Si us plau, se'l va veure en tot moment ficat en el partit, intentant afavorir els més febles, fent-se un com els altres, sense defugir la ignomínia i la creu... ¿Parcial? Va ser un exemple d'àrbitre cristià!

Lluís ha dit...

Jejeje!

Samuel, d'aquí al Truc. No calen col·laboradors per la revista de la parròquia? Es nota que ets de lletres! ;-)

Anònim ha dit...

ASPACTACULAR!!!

tx

Unknown ha dit...

m'agrada l'adjectiu providencial =)

Unknown ha dit...

Excel•lent crònica , encara que no estic d’acord amb lo de Oriol - l’enèsima frustració, jejejeje , si vaig jugar be!

Fins aviat!
1abraçada

Casteller ha dit...

L'enèssima frustació per a tu, que no hi ha manera que guanyis